U Cazinu gorio automobil, vatrogasci brzo lokalizovali požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, a riječ je o saobraćajnim nezgodama. U 07:55 sati na regionalnom putu Stijena-Kolakovići došlo je do sudara 2 m/v, prilikom kojeg je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo. Druga nezgoda, oko 22:00 sati zabilježena je na Skokovima, kada je 1 m/v sletilo s kolovoza. Pričinjena je manja materijalna šteta

Vatrogasna služba imala je jednu intervenciju. U 22:35 sati u Majetićima, tačnije Begića Kula, izbio je požar na autu, a kraj intervencije zabilježen je u 23:31 sat. Pričinjena je totalna šteta vozila bez povrijeđenih.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenta, a sanitet je korišten dva puta.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da će dana 28.02.2022 godine planski biti uredno snabdijevanje električnom energijom.

Ugaženog snijega ili poledice na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Izmo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres-Bugojno, Vlasenica-Han Pijesdvajaak i Posušje-Jablanica. Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje je kolovoz suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezn Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.