Cazin: U sudaru poljoprivredne mašine i automobila dva lica teže povrijeđena

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: dva remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. Javni red i mir je remećen u Ulici 25. novembar od strane jednog lica prema drugom uznemiravanjem te vrijeđanjem putem društvenih mreža, dok je u Osretku došlo do upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R401B, naselje Japića brdo, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jendo lice lakše povrijeđeno, a u nesreći su učetvovala 2 m/v. Druga nesreća evidentirana je na R403B, naselje Crnaja, gdje su dva lica teže povrijeđena prilikom sudara poljoprivredne mašine i 1 m/v.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala minru noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog nastavka radova na izmještanju glavnog cjevovoda na potezu Ćoralići – Begove Kafane, doći će do prekida vodosnadbijevanja za područja: MZ Krivaja, MZ Liskovac, dio Kapića i dio Ćoralića. Prekid u isporuci vode je planiran i za četvrtak, 26.05. Ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekuje se u petak, 27.05.2022. godine. Ukoliko se ukaže potreba za dostavljanjem pitke vode cisternom, iz JKP “Vodovod” Cazin mole korisnike da se obrate predsjedniku MZ koji će kontaktirati preduzeće.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 26.05.2022. godine

– od 08:30 do 14:00 sati trafopodručja: Hadžin Potok;
– 10:00-16:15 sati trafopodručja: Tržačka Raštela, Pjanići, Rujnica, Tržac, Urga, Ćehići, Crnaja;

Dana 27.05.2022. godine

– 08:00-16:00 sati trafopodručja: Podgredina, Vilenjača, Hadžići, Donja Barska, Kovačevići, Nuhanovići.

Dana 28.05.2022. godine

– 08:00-16:00 sati trafopodručja: Podgredina, Vilenjača;
– 13:00-17:00 sati trafopodručja: 517. oslobodilačke brigade, Ul. cazinskih brigada, Indire Pjanić, Muslimanskih brigada.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svakog dana, osim nedjelje i praznika, na snazi su dnevne obustave saobraćaja i to u tri termina: od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati i od 17 do 19 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever i obratno (u dužini od 400m). Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj. Zbog redovnog servisiranja opreme u 4 tunela, za saobraćaj se večeras od 19 sati do sutra ujutro do 06 sati zatvara se dionica Zenica jug -Zenica sjever.

Zbog održavanja Svjetskog prevenstava u raftingu, od danas do 29.05.2022.godine dolazit će do obustave saobraćaja u kanjonu “Tijesno”, na magistralnom putu Karanovac-Crna RijekaDanas će obustava biti u terminu od 08 do 13 sati, sutra (27.05.) od 08 do 19 sati, dana 28.05. od 08 do 18 sati i 29.05. u vremenu od 11 sati do ponoći. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti preko Čađavice.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.